top of page
WhatsApp Image 2023-01-06 at 17.32.23.jpeg
WhatsApp Image 2023-01-06 at 17.45.59.jpeg

Dansul clasic este cunoscut sub numele de sinonim cu baletul clasic sau doar balet. Tehnicile dansului clasic au apărut în secolul al XVII-lea și au avut cea mai mare expresie în epoca romantismului.

Dansul clasic nu se referă la dansul tradițional sau popular, ci mai degrabă la dansul creat în lumea occidentală în perioada clasică cuprinsă între secolele XVII și începutul secolului al XIX-lea.

Tehnicile de dans clasic sau balet clasic au rădăcini în școala italiană și franceză. Cele cinci poziții de bază ale picioarelor au fost create de francezul Pierre Beauchamp  în secolul al XVII-lea și deține două tipuri de variante: deschise (ouverte) și închis (ferme).

Dansul clasic începe să perfecționeze tehnici de sărituri, cum ar fi tehnici de ridicare, sărituri plutitoare, tehnică de pointe, împreună cu posturi mai echilibrate.

Dansul contemporan apare ca o evoluție a dansului modern. Tehnicile și stilurile sale au început să apară în anii 1950, atingând apogeul în anii 1960.

Dansul contemporan caută să facă procesul mai tehnic decât dansul modern, dar mai autentic și mai natural decât dansul clasic.

 DANS CLASIC (BALET)

 DANS CONTEMPORAN

  DANS MODERN

Dansul modern este unul dintre domeniile de dans străine moderne, având originea la sfârșitul anilor XIX și începutul secolelor XX în Statele Unite și Germania.

Martha Graham este considerata unul dintre cei mai importanti pionieri ai dansului modern american. Pentru a exprima pasiunea, furia si extazul oamenilor, ea si-a dezvoltat propriul ei limbaj de miscare. Graham a creat o noua tehnica de dans asemanatoare baletului clasic, dar cu mai multe diferente.

GIMNASTICA

Gimnastica este un sport care implică o serie de mișcări ce necesită forță fizică, flexibilitate, echilibru, rezistență, grație și conștientizare chinestezică. Aduce beneficii atat pentru corp, cat si pentru minte si este o modalitate excelenta de a te mentine in forma si chiar de a combate anumite afectiuni.

STRETCHING

Mobilitatea si flexibilitatea musculaturii sunt aspecte esentiale ale unui organism sanatos. Miscarea si exercitiile de stretching ajuta la mentinerea tonusului muscular si la imbunatatirea activitatilor zilnice.

CURS TEATRU

Natura cursurilor de teatru inseamna lucrul in echipa cu ceilalti copii, care de multe ori au varste apropiate. Acest aspect stimuleaza formarea relatiilor de prietenie intre cei mici, intr-un ambient placut.
Copiii care se integreaza mai greu intr-un grup gasesc in cursurile de teatru o modalitate mai usoara de a lega noi prietenii. Teatrul ofera un ambient diferit de cel de la scoala, unde desi exista proiecte in grup, de obicei, un copil mai indraznet preia initiativa, iar cei mai timizi nu reusesc sa isi exprime parerile. In cadrul cursurilor de teatru nu exista notiunile de "corect" sau "gresit" , fiecare copil fiind stimulat sa se exprime fara reticente

bottom of page